Az Abroszra való receptje alapján készítettem el. Nagymamám sokszor készített hasonlót, a receptet sajnos nem kértem el tőle. Ez viszont épp olyan lett, mint a mami-féle.
Somogyi édes aprósütemény:
Hozzávalók:
60 dkg liszt
26 dkg zsír
1 cs. szárított élesztő
1 tojás
1,5 dl tej
2 kk. cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A langyos tejbe 1 teáskanál cukrot keverünk, majd beleöntjük a szárított élesztőt. Lefedjük, langyos helyre tesszük.
A lisztet elkeverjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. A közepébe mélyedést fúrunk, beletesszük a tojást és a felfuttatott élesztőt.
Jól kidagasztjuk, majd lefedve 1 órát kelesztjük.
8 egyenlő részre vágjuk, gombócokat formázunk, amiket 2-3 mm vékonyra nyújtunk. 8 cikkelyre vágjuk, vastagabb végére 1 kiskanál lekvárt teszünk (szilvával az igazi, de én meggylekvárral, cukros dióval és kajszilekvárral is készítettem).
A tölteléket körbenyomkodva kis kifliket formázunk, amit sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütünk.
A sütőből kivéve még melegen porcukorba forgatjuk.
64 db kis kiflink lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése