Itt a meggyszezon, tele van a net jobbnál jobb receptekkel. Most ezt a meggyes pudingos keksz szeletet készítettem el.
Hozzávalók:
2 cs. vajas keksz
Vaníliás réteghez:
2 cs. vaníliás puding
4-5 ek. cukor
6 dl tej
5 dkg vaj
Meggyes réteghez:
50 dkg magozott meggy
2*1 dl víz
3-4 ek. cukor
1-2 ek. vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Gáztepsi (vagy hasonló méretű edény) alját keksszel kirakjuk.
A vaníliás réteghez megfőzzük a pudingot, még melegen belekeverjük a vajat és a kekszes rétegre tesszük óvatosan, hogy a kekszek ne csússzanak el.
A meggyes réteghez a kimagozott meggyet aprítóba tesszük rövid időre (ez elhagyható). Ezután lábasba öntjük 1 dl vízzel és a cukorral és elkezdjük főzni. Amikor már forr, belekeverjük a másik 1 dl vízzel kikevert vaníliás pudingot és besűrítjük.
Ha kész, rákenjük a vaníliás rétegre, kirakjuk keksszel és néhány órát állni hagyjuk.
Nagyon finom, könnyű nyári édesség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése