2011. november 14., hétfő

Madártej szelet

Andi konyhájából választottam a Madártej szeletet, ismét nem csalódtam a receptben, nagyon finom lett a süti. Hűen követtem Andi receptjét. A tejszínt ismét nem vertem elég keményre, így nem tudtam szépen szeletelni, de az íze isteni!

Madártej szelet:

Hozzávalók:
8 tojás,
12 ek. cukor,
13 ek. liszt,
2 vaniliáscukor,
4 dl tej,
18 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
4 dl tejszín

Tészta elkészítése:
A 8 tojásfehérjét 8 ek. cukorral kemény habbá verem. Óvatosan hozzákeverek 8 ek. lisztet és a sütőport és megsütöm. (Andi 35x25 cm-es tepsit ír.)

Krém:
8 tojássárgáját, 4 ek. cukrot, 5 ek. lisztet, 2 ek. vaniliáscukrot 4 dl tejben elkeverek, sűrűre főzöm, kihűtöm. 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral kikeverek és a kihűlt krémhez adom, majd a tésztára simítom. A tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verek, csokidarával díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése